Patiokassen

Patiokassen - ideaal voor kleine ruimtes

Een patiokas is een klein kasje voor het zaaien en opkweken dicht bij huis. Een patiokas staat ook wel bekend als een balkonkas, handig van formaat en daarom goed te plaatsen op een terras of balkon. Een patiokas is een staande kas voorzien van een achterwand waardoor deze eenvoudig verplaatsbaar is. Ook heeft een patiokas altijd een klepraam of schuifdeur voor het regelen van de temperatuur en kweekschappen waardoor u kan kweken op meerdere niveaus. Met een balkonkas kunt u veel kruiden, sla en groente kweken op een kleine ruimte. Er zijn verschillende uitvoeringen leverbaar: in aluminium of hout en afgedekt met veiligheidsglas of polycarbonaat.

6 artikel(en)

per pagina

6 artikel(en)

per pagina

Balkonkassen van verschillende materialen en afdichtingen

In onze tuinkassen webshop vind je patiokassen gemaakt van verschillende soorten materialen en afdichtingen. Patiokassen, ook wel balkonkassen genoemd, zijn ideaal voor het kweken op kleine oppervlakte. Door de verschillende niveaus kun je namelijk verschillende soorten planten boven elkaar kweken. Handig voor op het balkon, terras, in de serre of tegen de muur.


Patiokas beluchten

Het is belangrijk dat je ervoor zorgt dat er een uitstekend klimaat heerst in jouw patiokas. Zo krijgen de jonge gewassen de kans om verder door te groeien. Doordat de kas een afdichting heeft van polycarbonaat of folie blijft de warmte van de zonnestralen (deels) hangen in de kweekkas. De temperatuur in een balkonkas of patiokas kan snel hoog oplopen. Luchten is hierdoor noodzakelijk. Dit kun je eenvoudig reguleren door de deksel of schuifdeur van de balkonkas te openen of te sluiten. Let bij het luchten op dat je belucht zonder tocht te maken.


Accessoires voor jouw patiokas

Als je een geschikte patiokas hebt gevonden dan kun je gaan beginnen met kweken! Om het kweken makkelijker te maken kun je gebruik maken van allerlei soorten kweek accessoires zoals bijvoorbeeld tuingereedschap, kweekpotjes of een gieter. Met de juiste accessoires voor jouw patiokas weet je zeker dat je helemaal klaar bent voor het zaaien, kweken en oogsten van planten!