Foliekassen

Foliekassen - voor beginnende kwekers

Foliekassen zijn ideaal als je wilt beginnen met kweken. De kassen zijn namelijk voordelig, en snel op te zetten. Foliekassen bestaan uit een solide buisconstructie die is voorzien van een hoes gemaakt van UV-bestendig en gewapend folie. Doorgaans heeft een foliekas ook een ritsdeur en horrengaas ramen om de temperatuur goed te kunnen reguleren. De meest populaire foliekassen zijn de komkommer en tomatenkassen. Deze hoge modellen zijn uitermate geschikt om klimmers de ruimte te geven en direct in de volle grond te planten.

9 artikel(en)

per pagina

9 artikel(en)

per pagina

Verschillende soorten foliekassen

In onze tuinkassen webshop vind je verschillende modellen foliekassen. De meeste foliekassen zijn compact van formaat en nemen hierdoor minder ruimte in dan bijvoorbeeld een hobbykas. De folietunnels daarentegen hebben een oppervlakte vanaf 6 m2 tot maar liefst 24 m2. Zo creëer je erg voordelig een groot kweekoppervlak. Alle soorten foliekassen zijn uitgerust met UV-bestendig en gewapend PE Folie. Dit beschermd de planten tegen regen, ongedierte en te veel zonlicht.


Optimale beluchting van de foliekas

Voor de optimale groei van de planten is het van belang dat er een uitstekend klimaat heerst in de kas. Luchten is hierbij noodzakelijk. Doordat de warmte van de zonnestralen (deels) blijft hangen in de kas kan de temperatuur snel oplopen. Dit kun je eenvoudig regeluren door de rits of het horrengaas raam te openen of te sluiten. Let bij het luchten altijd op dat je belucht zonder tocht te maken. De ramen maken het bovendien gemakkelijk om de planten te bemesten of water te geven.


Kweekaccessoires

Als je een geschikte foliekas hebt gevonden dan kun je gaan beginnen met kweken! Om het kweken makkelijker te maken kun je gebruik maken van allerlei soorten kweek accessoires zoals bijvoorbeeld tuingereedschap, kweekpotjes of een gieter. Met de juiste accessoires voor jouw foliekas weet je zeker dat je helemaal klaar bent voor het zaaien, kweken en oogsten van plantjes!