Broeikassen

Broeikassen - vroeg in het voorjaar beginnen met kweken

Broeikassen zijn ideaal voor het zaaien en kweken in het vroege voorjaar. Een broeikas is een kweekbak welke gewassen beschermd tegen invloeden van buitenaf, zoals: nachtvorst, regen, wind en vraat van insecten. Hierdoor wordt het kweekseizoen flink verlengd. Bij Wishpel-tuinkassen.nl vind je broeikassen die gebruiksvriendelijk zijn ontworpen met een ideale werkhoogte. De verschillende modellen broeikassen zijn gemaakt van aluminium of hout en afgedicht met polycarbonaat of veiligheidsglas. Alle broeikassen zijn eenvoudig te monteren met behulp van de montagehandleiding. Een broeikas wordt ook wel een broeibak, mini kas, kleine kas, mini kweekkas, koude bak of kweekbak genoemd.

9 artikel(en)

per pagina

9 artikel(en)

per pagina

Broeikassen van verschillende materialen en afdichtingen

In onze tuinkassen webshop vind je broeikassen gemaakt van verschillende soorten materialen en afdichtingen. Ook bieden wij broeikassen op poten en verrijdbare broeikassen aan. Zo kun je kiezen voor een duurzame broeikas van FSC-gecertificeerd hout of voor een solide kas gemaakt van aluminium. Kweekkassen worden gemaakt met verschillende soorten beglazing. Een broeikas kan worden afgedicht met polycarbonaat of veiligheidsglas. Beide afdichtingen zijn geheel veilig voor kinderen en dieren.

Polycarbonaat (dubbelwandig, 4mm): stevig, hard kunststof dat 250 keer sterker is dan glas.

Veiligheidsglas (3 mm): tot 6 keer sterker dan normaal glas en bij breuk ongevaarlijk, hoge lichtdoorlaatbaarheid


Beluchting in de broeikas

Met een broeikas kun je ervoor zorgen dat er een uitstekend klimaat heerst voor de jonge gewassen. Door de afdichting van polycarbonaat of glas blijft de warmte van de zonnestralen (deels) hangen in de broeikas. Om de temperatuur en vochtigheid in de kweekkas goed te kunnen reguleren is luchten noodzakelijk. Dit kun je eenvoudig reguleren door de deksel van de broeikas verder te openen of sluiten. Houd de temperatuur in de kweekbak goed in de gaten en laat deze niet te hoog oplopen of te ver dalen. Let bij het luchten op dat je belucht zonder tocht te maken.


Kweek accessoires voor broeikassen

Naast het kiezen voor de juiste broeikas zijn de juiste kweekaccessoires ook van belang. Het gebruik van voedingsrijke grond, professioneel tuingereedschap en kleine kweekaccessoires zoals bijv. kweekpotjes of een gieter zijn geen overbodige luxe. Maak gebruik van de juiste accessoires en het opkweken van planten gaat nog eenvoudiger. Het zaaien en kweken van planten start bij een kwalitatieve broeikas en goed onderhoud!